Despre sexualitate; cum ne raportam la vechile relatii

 

In mod normal sexualitatea este manifestarea in plan fizic a iubirii dintre un barbat si o femeie uniti de Dumnezeu prin taina casatoriei. Adevarata unitate dintre un barbat si o femeie nu poate exista decat prin Dumnezeu care este Unic si in acelasi timp este Trinitate nedespartita ; doar El are puterea de a uni pe vesnicie doua fiinte, ca sa fie ca una singura. Iubirea dintre soti se reflecta prin comuniunea sufleteasca, cuvintele si gandurile bune pe care si le adreseaza, precum si iubirea trupeasca. Astfel privita, sexualitatea nu este un pacat ci manifestarea fizica a iubirii.

In momentul actului sexual schimburile dintre barbat si femeie nu sunt doar in planul fizic, ci si la nivel mai subtil, energetic si spiritual intrucat intreaga fiinta se mobilizeaza pentru actul creatiei. Energia schimbata e energie fundamentala creatoare ; de asemenea o mica bucata din sufletul fiecaruia e daruita celuilalt. Aceste schimburi se intampla la toate relatiile sexuale, inclusiv la cele neinsotite de iubire, la cele ocazionale, pentru ca toate relatiile sexuale functioneaza dupa acelasi mecanism. In cazul in care cei doi sunt uniti in Dumnezeu prin casatorie, aceste bucati de suflet se schimba prin Dumnezeu si astfel nu raman captive in celalalt ca urmare a actului sexual. In cazul celor care nu sunt uniti in Dumnezeu ( prin casatorie sau sunt casatoriti dar legatura lor nu se bazeaza pe iubire), aceste bucati nu se mai intorc, nici cand cei doi se despart. Acest lucru creaza o legatura intre cele doua persoane care va exista toata viata si ii va influenta in toate interactiunile viitoare. Astfel de legaturi pot exista si la cei care au fost casatoriti si au divortat, chiar daca li s-a facut rugaciunea de dezlegare a cununiei de catre preot. Asadar fiecare om e conectat cu toti partenerii sexuali pe care i-a avut si de asemenea e conectat indirect si cu toti partenerii partenerilor si asa mai departe. Se formeaza o adevarata retea de conexiuni in care e greu sa te mai regasesti ca suflet. Acest lucru nu e in voia Tatalui, fiindca sufletul trebuie sa ramana asa cum l-a creat El pentru a se putea reintoarce in El la sfarsitul vietii. Acesta este motivul pentru care in Biblie se atrage mult atentia asupra pacatului desfranarii, considerat grav.

Pentru a dezlega aceste legaturi, primul pas e de a face iertarile fata de toti partenerii sexuali avuti de-a lungul timpului. De multe ori iertarile nu se mai pot face direct, ci doar cu sufletul in fata Tatalui. Fiecare trebuie sa ierte ( vezi cum reusim sa iertam ) si sa ceara iertare pentru ceea ce a gresit in acele relatii, intrucat neiertarea creaza si ea o alta legatura negativa intre persoane. Iertarea se face si fata de fostii parteneri ai partenerului. In momentul in care s-a sters total neiertarea din suflet, se poate face o rugaciune in timpul sfintei liturghii, in momentul Prefacerii, cand Duhul Sfant se coboara. Ne cerem iertare in fata Tatalui si apoi il rugam din toata fiinta pe Tatal Ceresc sa refaca sufletul nostru si al tuturor partenerilor pe care i-am avut asa cum stie El ca trebuie sa fie. Aceasta refacere a sufletului sta in puterea Tatalui, fiindca El este Cel care creaza sufletele. Ascultarea rugaciunii noastre de catre Tatal Ceresc depinde de curatia noastra interioara, de dorinta de a avea in continuare o viata curata conform voii Sale.


 


       Flags