Cum inaintam in virtuti

 

Avem de facut doua lucruri pentru aceasta : sa ne crestem virtutile si sa ne reducem, pe cat posibil sa eliminam, antivirtutile. Incepem prin a identifica in noi care e principala noastra virtute si de asemenea care e cea mai mare antivirtute a noastra.

Constientizarea celei mai mari virtuti e utila fiindca putem folosi aceasta virtute care deja exista in noi si ne e firesc sa o manifestam pentru a le amplifica si pe celelalte. Toate virtutile ( vezi care sunt virtutile) exista ca potentialitati in noi, dar ele trebuie sa se transforme in virtuti manifestate real, dinamic in crestere si asta se poate intampla folosind energia benefica a virtutii noastre principale.

Aceasta virtute principala e ca o punte de pornire, ca o piatra pe care ne putem sprijini si pentru a rasturna cea mai mare antivirtute din noi. Munca cu antivirtutile nu o facem singuri ci Il rugam pe Tatal nostru si El va lucra pentru noi.

Iar cand am progresat cu virtutile, ne rugam Tatalui Ceresc sa faca din ele un tot. Daca ne imaginam ca fiecare virtute are una din culorile de baza ale curcubeului, atunci acest tot al lor va fi lumina alba. Si de abia atunci pacea si linistea Duhului Sfant se vor instala in mintea si trupurile noastre.


 


       Flags