Ce este armonia si cum incercam sa o obtinem

 

Multi oameni isi doresc armonia, fara insa a putea preciza prea exact ce este ea si cum se poate obtine. Armonia interioara o percepem ca pe o liniste interioara, o pace, in care toata fiinta noastra vibreaza la unison, fara lupte interne, fara nimic care sa ne macine. Armonia cu exteriorul o simtim ca pe o bucurie fata de tot ceea ce ne inconjoara, ca pe o revarsare de iubire in toate directiile. Armonia interioara si cea exterioara sunt corelate.

Adevarata Armonie e in Dumnezeu si noi putem doar sa o primim in fiinta noastra, daca suntem pregatiti pentru asta. Spunem ca Armonia este o stare de traire in care sufletul, mintea si trupul nostru sunt una si sunt pregatite pentru a se uni in nunta cu Mirele. Asta inseamna ca o cuanta a vibratiei sufletului nostru care se revarsa in subconstient si pe structura fizica a ajuns sa atinga vibratia la momentul respectiv a lui Iisus Hristos Mantuitorul; o coarda a fiintei noastre vibreaza odata cu El.

In cea mai mare parte a timpului in noi e o diferenta intre trairile sufletului si gandurile noastre ; e o discrepanta intre binele din sufletul nostru si ceea ce realizam efectiv in plan fizic ; e o diferenta intre potentialitatea noastra benefica si manifestarea ei in materie. Aceasta stare a noastra e diferita de armonie intrucat sufletul, mintea si trupul nu sunt una si nu sunt una cu Hristos. Motivul pentru care suntem in aceasta stare e dat de faptul ca scanteia divina din noi e lumina pura iar celelalte invelisuri ale ei, sufletul, ratiunea, trupul, sunt din ce in ce mai materialnice si preiau din ce in ce mai greu ceea ce vine din scanteia divina. La Dumnezeu lucrurile stau total diferit. Trairile pe care Dumnezeu le-a avut in momentul Creatiei le-a rostit (" la inceput a fost Cuvantul ") iar Cuvantul s-a materializat. De atunci creatia evolueaza conform cu Cuvantul initial si Dumnezeu nu a trebuit sa mai rosteasca alte cuvinte. Lumina pe care ne-o trimite e in rezonanta directa cu El, continand trairile Sale, Cuvantul Sau care sunt Una cu manifestarea Lui ca si Creator. Intoarcerea noastra in Armonia lui Dumnezeu inseamna stradania noastra in directia manifestarii in trairile, gandurile, cuvintele si faptele noastre a tuturor potentelor puse de Dumnezeu in noi.

Stradania e a intregii fiinte. Sufletul nostru e cel mai apropiat de scanteia divina si transpune in traire ceea ce primeste de la ea. Mintea noastra sta coborata in inima ( vezi ce inseamna coborarea mintii in inima) pentru a transpune in plan rational, in gandurile noastre, ceea ce sufletul ii transmite. Cuvintele noastre vor reflecta acelasi lucru; sunt cuvintele pe care Dumnezeu le pune in gura noastra asa cum le-a pus si in gura apostolilor ( ne rugam sa primim cuvintele). Cand vom ajunge sa traim in Armonie, cuvintele noastre devin materialnice asa cum ne-a spus Hristos: "muntelui acestuia de veti zice: Ridica-te si arunca-te in mare, va fi asa." Faptele noastre pun in practica ceea ce vine de la minte si suflet, in timpul si cu energia care trebuie.

In acest fel parcurgem pas cu pas drumul spre Armonie, trecand prin diferite etape de armonizare. In fiecare etapa " descoperim " o potenta pe care Dumnezeu a lasat-o in noi si incercam sa o manifestam cu toata fiinta noastra. De-a lungul timpului ni se dezvaluie tot mereu alte potente ale noastre, pe care le vom manifesta rand pe rand, tinzand a deveni fiinta completa care suntem de fapt.

Cand gradul nostru de armonie devine suficient de mare, Duhul Sfant curge fara oprelisti prin noi si cuvintele noastre cu tot ceea ce este in spatele lor ( trairi, ganduri, sentimente, comportament) genereaza in ceilalti bunatate, iubire, traire si fapte in Voia Tatalui.

Adevarata Armonie o traim in Imparatia lui Dumnezeu si o primim ca si dar. Intrarea in Imparatia lui Dumnezeu se face prin " nastere din apa si din Duh" cum spune Mantuitorul. Atunci nu vom mai fi omul pamantesc ci cel ceresc, iar trupul nu va mai fi stricacios ci imbracat in nemurire, cum spune Apostolul Pavel. Un astfel de trup este tot timpul supus Duhului si atunci intreaga fiinta vibreaza odata cu Hristos al carui Duh e in noi. Pretrairea Armoniei din Imparatia lui Dumnezeu o avem si aici pe Pamant pe masura stradaniilor in directia armonizarii noastre.

Legile Armoniei ( vezi Legile Armoniei ) implementeaza trairea in armonie la nivelul tuturor micro si macrouniversurilor iar in cazul in care ea nu este respectata, legile aduc corectii pentru restabilirea ei. Legile armoniei se aplica de asemenea si in Imparatia lui Dumnezeu doar ca partea de corectii nu este niciodata necesara aici datorita trairii in Armonie.


 


       Flags