Ce trebuie sa facem ca sa ne situam de-a dreapta in urma dreptei judecati

 

De-a lungul vietii am facut si fapte bune si fapte mai putin bune. Fapta este judecata in ansamblul ei, cu toate gandurile si trairile din spatele ei.

O fapta cu adevarat buna e insotita de ganduri bune si sentimente de iubire fata de semeni. Proportional cu acestea se coboara asupra ei o cantitate de Duh Sfant.

Pentru o fapta rea sau gand sau sentiment rau trebuie sa ne cerem iertare in fata Mantuitorului si proportional cu parerea noastra sincera de rau El va curati fapta noastra si va trimite asupra ei Duhul Sau Sfant. Acest lucru se intampla la spovedanie si impartasanie, dar il putem face permanent cu sufletul si intre spovedanii. Astfel e posibil ca si faptele noastre gresite sa fie curatite de Mantuitor si acoperite partial sau total de Duhul Sfant. Acoperirea totala cu Duh Sfant a unei greseli are loc doar cand cainta vine din profunzimea fiintei noastre si atunci in momentul impartasaniei vom fi complet deschisi pentru a primi darul care se coboara asupra noastra. Rezultatul va fi schimbarea fiintei noastre; atunci "du-te si nu mai gresi" traieste si se manifesta in noi. Daca nu reusim sa facem acest lucru, greseala e acoperita doar partial de Duhul Sfant. In acest caz e posibil sa mai repetam greseala ceea ce va face ca o parte din Duhul Sfant care o acoperise sa plece de la noi. Va trebui sa cerem din nou iertare caci Dumnezeu este indelung iertator si ne va trimite din nou darul Sau. Vom tot repeta acest ciclu pana cand apare transformarea noastra profunda insotita de "du-te si nu mai gresi" , ceea ce corespunde acoperirii totale cu Duh Sfant a greselii noastre. Dar e important ca la fiecare ciclu sa ne gasim mai curati, sa gresim intr-o mai mica masura.

Judecata noastra la incheierea vietii se face functie de acoperirea cu Duh Sfant a tuturor actiunilor noastre si in functie de aceasta vom fi atrasi spre un loc mai luminos sau mai putin luminos. Deci pentru a ajunge intr-un loc luminos trebuie sa adunam cat mai mult Duh Sfant in noi. Acest lucru se intampla daca ne straduim sa intelegem care sunt faptele bune pe care Dumnezeu le asteapta de la noi, sa ne straduim apoi sa le facem din toata inima iar in caz ca gresim sa ne cerem sincer iertare si sa ne continuam apoi viata in directia buna.

O persoana care ezita sa actioneze ( din frica de a nu gresi, sau din comoditate) nu are cum sa adune Duh Sfant in timpul vietii, pentru ca Duhul Sfant e lucrator si El se coboara atunci cand omul lucreaza voia lui Dumnezeu. De aceea dupa judecata omul acela nu poate ajunge intr-un loc prea luminos.


 


       Flags