Cum procedam cu gandurile care ne perturba

 

Unele din gandurile care ne vin sunt de la Dumnezeu ; altele vin insa pentru a ne perturba, a ne tulbura sau pentru a ne incerca. Pentru a scapa de aceste ganduri perturbatoare, solutia e de a aduce mai multa lumina in noi, rugand pe Tatal Ceresc, Iisus Hristos sau Maica Domnului sa ne lumineze. Lupta cu gandurile nu e de ajutor, fiindca lupta inseamna confruntarea intre doua forte contrare, forta noastra si forta gandurilor, lupta din care nu iesim castigatori. Pe cand lumina pe care reusim sa o aducem va fi cea care va risipi gandurile, fiindca gandurile pot fi alungate de lumina.

Aducerea luminii in noi inseamna de fapt ca noi ca oameni facem un pas in spate si lasam pe Mantuitorul sau pe Maica Domnului sa actioneze prin noi. Un exemplu ar fi un gand care ne spune " fa un anumit lucru, ca tu poti, ai putere ". In acest caz raspunsul corect este " eu sunt nimeni, nu pot, dar Mantuitotul care este in mine poate, vorbeste cu El ". Sau " spune-mi cum e un anumit lucru, ca tu stii " ; putem raspunde cu " eu nu stiu, dar o poti intreba pe Maicuta, fiindca ea stie ". Esential este pasul inapoi pentru ca nu noi trebuie sa interactionam cu gandurile, ci lumina pe care o aducem in noi.

Unele ganduri tot revin, pentru a ne ispiti, pana invatam o anumita lectie. Facem pasul inapoi si lumina pe care am lasat-o sa vina ne va spune ce sa raspundem gandului. Este ceea ce ne-a invatat Mantuitotul cand a fost ispitit : a dat acele raspunsuri care contineau Adevarul si astfel puneau in evidenta minciuna din ispita. Cand minciuna e pusa fata in fata cu adevarul, ea isi pierde toata forta si dispare, asa cum intunericul dispare in prezenta luminii. Daca dam raspunsul corect, acel tip de gand nu va mai veni niciodata la noi.


 


       Flags