Conceptul de armonie si transformarile YIN YANG

 

 

          Tatal Ceresc nu doreste sa ne vada pe noi, fiii Sai, tristi si nefericiti. El este bucuros si multumit atunci cand noi oamenii, creati dupa chipul si asemanarea Sa, traim in armonie, fericire, bunastare, bucurandu-ne de fiecare clipa a vietii, de tot ce ne da, si bun, si rau. Clipele grele si mai putin fericite apar in viata noastra, e adevarat, uneori si ca agresiuni, dar in cea mai mare parte a timpului suntem singuri responsabili de ceea ce ni se intampla, si asta datorita conduitei noastre spirituale, a comportamentului nostru de zi cu zi, analizat prin prisma Legilor Tatalui .

          Cu cat suntem mai creativi, mai buni, mai plini de viata, mai armoniosi, mai toleranti, cu atat vibratia nostra relativa si densitatea luminica, deci implicit si EDR-ul nostru este mai ridicat. Inseamna ca urmam, mai bine zis ne straduim sa urmam pe parcursul existentei noastre aici pe Pamant, indemnurile lui Iisus Hristos :  Iubiti-va unii pe altii, asa cum v-am iubit si eu ! 

          Usor de zis, greu de facut, caci iubirea pe care Tatal o revarsa neconditionat si necontenit asupra noastra ar trebui ca si noi sa fim capabili sa o revarsam concomitent spre Tata inapoi, spre noi insine ( spre interiorul nostru ) si spre toti ceilalti oameni cu care venim in contact.

          Pentru o mai buna intelegere, vom analiza aceste trei aspecte enuntate cu ajutorul simbolului YIN-YANG care, dupa cum toti stim, reprezinta cele doua parti opuse din univers : cerul si pamantul, noaptea si ziua, femeia si barbatul, negrul si albul, esenta cea mai adanca a vietii .. si care arata in felul urmator :

 

          YIN este reprezentat in negru, iar YANG in alb. Acestea sunt energiile YIN si YANG, care interactioneaza permanent intre ele, definind echilibrul si complexitatea in Univers. Punctul indica faptul ca in fiecare YIN exista si o cantitate de YANG si invers. Pentru a ne putea desfasura viata armonios, noi ca indivizi facand parte din Univers, trebuie sa incercam si sa gasim in noi in primul rand un echilibru intre YIN si YANG, astfel incat in noi sa se produca o transformare continua si constanta a YIN-ului in YANG si invers. Aceasta  transformare  reprezinta de fapt  cheia  , miscarea energiei, armonizarea cu noi insine, cu ceilalti din jur si in al treilea, dar nu il ultimul rand cu Universul, adica cu Tatal.

          NEMISCAREA = STOCARE / BLOCARE DE ENERGIE care cu siguranta nu duce  la progres si evolutie spirituala. Cred ca toti oamenii sunt constienti de faptul ca principalul obiectiv pentru care ne aflam aici, pe Pamant, este acela de a evolua spiritual, atat cat Tatal asteapta de la noi in aceasta viata, pentru ca la sfarsitul ei sa putem spera ca Tatal ne va chema la el si vom fi mantuiti. MANTUIREA este telul suprem, inseamna ca misiunea noastra pe acest Pamant s-a incheiat si nu oricum, ci cu succes.

          Este important ca omul sa se nasca, sa creasca, sa fie educat corespunzator, sa se casatoreasca, sa aiba urmasi, sa atinga nivelul de bunastare harazit lui, dar evolutia spirituala si mantuirea raman esenta vietii !

          Revenind la semnul YIN YANG si interpretarile lui :

1. Daca noi ca indivizi am fi in armonie, YIN YANG-ul caracteristic noua si interfata dintre ele care ar fi neteda ar arata ca si in cazul ideal, adica :

 

 

 

Actiunile noastre, si ele armonioase si pline de succes si reusite, s-ar constitui in niste forte care ne-ar propulsa inainte, asigurand  miscarea  - transformarea atat de importanat a YIN-ului in YANG si invers.

Problema apare in cazul in care uitam de importanta armoniei in noi si in jurul nostru, devenind suparati, nemultumiti, carcotasi, nefericiti. Atunci aratam cam asa 

 

 

Miscare = 0. Putem vorbi uneori chiar de  regres  ; vaslim / inotam impotriva curentului.

Interfata dintre YIN si YANG prezinta multe asperitati, care sunt de fapt neimplinirile si nemultumirile noastre. Fortele care ar trebui sa impinga YIN-ul spre YANG si invers sunt indreptate spre interiorul nostru.. Ele nu numai ca nu mai sunt aducatoare de progres, ci din contra, se transforma in adevarate agresiuni. Deci noi, prin comportamentul nostru neconform cu Legile Tatalui, de fapt ne agresam singuri.

Ce se intampla in asemenea situatii : ne scade vibratia, ni se micsoreaza echilibrul dinamic relativ si in timp, perpetuandu-se aceasta stare de  neimplinire  a noastra din toate punctele de vedere, apare oboseala, se instaleaza surmenajul, nimic nu ne mai multumeste si sfarsim prin a ne imbolnavi. Cand valoarea procentuala a EDR-ului individului scade la jumatate din cat s-ar astepta Sf. Treime de la el pentru momentul respectiv apar diverse boli.

Deci : EDR = 50% din valoarea asteptata de Sf. Treime pentru momentul respectiv se traduce prin iminenta unei boli grave, a unei operatii, etc.

EDR = 30% si sub aceasta valoare apare posibilitatea unui accident in care poate surveni chiar moartea.

 

2. La fel se intampla cand interactionam cu cei din jurul nostru : exista varianta de progres sau regres, sau bineinteles  nemiscare  care inseamna tot blocare de energie, datatoare de boli, suferinte, etc. Cartandu-te cu cineva, inseamna ca de fapt iti faci tie o defavoare ; toate se traduc prin agresiuni care ne afecteaza fizicul, rationalul si in final sufletul. Nimic nu este mai grav decat sa ai sufletul bolnav ! De aceea, calugarii haruiti din toate timpurile spun ca in caz de boala, trupul si sufletul trebuiesc tratate si vindecate deopotriva.

In cazul unui cuplu casatorit, in care femeia este YIN-ul si barbatul este YANG-ul, conflictele care apar intre cei doi semnifica de fapt lupta impotriva punctului din interior, a cantitatii de YANG, respectiv de YIN continut in fiecare dintre cei doi, sotie si sot. De fapt sotul si sotia nu fac altceva decat sa se revolte impotriva  imaginii  cuplului din ei ; simbolul YIN YANG in acest caz ar fi :

 

Astfel, in momentul conflictului, fortele sunt indreptate impotriva punctului din interior. Imaginea celuilalt  in tine  iti produce de fapt o nemultumire, ceea ce inseamna ca implicit si imaginea ta in celalalt lasa de dorit si nu este aducatoare de bucurie. Daca nici unul nu cedeaza, incercand sa demonstreze ca el  are dreptate , conflictul ii epuizeaza deopotriva pe amandoi, se instaleaza dizarmonia, care nerezolvata poate duce la grave rani emotionale in sufletul celor doi parteneri.

In asemenea situatii, ar fi bine sa ne amintim de cuvintele lui Iisus Hristos, care spune ca  nu este bine sa apuna soarele peste mania ta .

Energiile blocate intre cei doi prin lipsa transformarii YIN-ului in YANG si invers se pot debloca, daca macar unul din parteneri da dovada de mai multa intelepciune, incercand sa gaseasca o cale de dezamorsare a conflictului. Un simplu  Iarta-ma  produce adeseori minuni.

Ca o paranteza, tot legat de acest subiect, un exemplu de lupta impotriva interiorului tau ar fi cazurile de deviere sexuala :

-         homosexualii : astfel barbatul homosexual lupta poate chiar toata viata impotriva punctului care reprezinta  femeia  din interiorul lui

-         lesbienele : cand femeia lesbiana, revoltandu-se mereu impotriva tuturor barbatilor din lume, lupta impotriva punctului care reprezinta de fapt  barbatul  din interiorul ei

Este foarte clar ca in ambele cazuri se actioneaza impotriva Legilor Tatalui !

 

3. Despre planeta Pamant si influentele benefice sau malefice ale oamenilor asupra ei ar fi foarte multe de spus. Din pacate, locuitorii acestui Pamant, toti la un loc, sunt mult prea grabiti, ocupati, stresati, ca sa mai aiba timp sa se gandeasca si la acest corp ceresc, care intamplator este  casa  lor in aceasta viata si care de fapt este o entitate de sine statatoare, cu nevoile, necazurile si evolutia ei, la fel ca fiinta umana !

Poate pana cum mult prea putini dintre noi am constientizat faptul ca fiecare gand al nostru, fiecare actiune a noastra, in esenta modul nostru de a fi, poate influenta in bine sau in rau, dupa caz, evolutia viitoare a planetei. Ce intelegem prin evolutia planetei ? Pai la fel cum oamenii tind spre o  bunastare  - adesea prost inteleasa, gandindu-ne doar la bunastarea materiala la fel si planeta tinde spre o  bunastare , dar complexa, cu ecou in toate planurile : spiritual, rational, fizic. Dar planeta nu poate evolua de una singura, destinul ei este in directa legatura si interactiune cu destinul oamenilor care o populeaza. V-ati gandit vreodata ca toate razboaiele inutile care mistuie si secatuiesc planeta nu sunt altceva decat rezultanta emanatiilor negative pe care oamenii reusesc cu atat usurinta sa le reaspandeasca in jurul lor, prin comportamentul lor de zi cu zi ?

Cand OMUL va intelege ca trebuie sa tinda in primul rand spre o bunastare spirituala, adica sa se impace cu Dumnezeu si sa-l iubeasca, sa nu-i reproseze situatiile dificile prin care trece in viata, ci sa multumeasca zilnic pentru tot ce i se intampla, si bun si rau, sa se bucure de viata, sa fie optimist si deschis, binevoitor si gata sa-si ajute semenii, fie chiar si numai cu o vorba buna, atunci va avea parte si de o minte si un trup sanatos, va avea parte de succese in tot ce intreprinde si incet, incet se va instala si bunastarea materiala, cu tot ce aduce ea in plan fizic.

Daca toate persoanele de sex feminin, YIN, si cele de sex masculin, YANG, ar interactiona armonios intre ele, fara sa dea nastere la conflicte, indiferent ca acestea sunt de tip YIN-YIN , YANG-YANG sau YIN-YANG si mai ales in cupluri, atunci YIN-ul s-ar transforma armonios in YANG si vice-versa si planeta ar fi o oaza de pace si liniste. Cu adevarat ar cobora raiul pe Pamant.

  

Suma bunastarii si a armoniei tuturor familiilor de pe Pamant, de fapt a tuturor oamenilor, fie ei copii, tineri, adulti sau batrani, ar da nastere la bunastarea si armonia planetei Pamant, care la randul ei s-ar integra armonios in Univers, deci in Tata, cu toata iubireasi dragostea pe care I-o datoram.

 

 

SFAT :

Tot ce faci in viata de zi cu zi, ca om, sa faci in  Numele si spre Slava Tatalui  !

Atunci se cheama ca  spiritualizezi materia  !

 


       Flags